Final & As-Built - Documents Under Control

Ga naar de inhoud
DOCUMENTS UNDER CONTROL
Lees hier hoe documenten beheer u het leven makkelijker kan maken.

VOOR FINAL of AS-BUILT
Published on 15/4/2016

As-Built is de laatste revisie die opgestuurd wordt. Na het verzenden van deze revisie is de constructie of levering compleet. Je kunt de balans opmaken. Je bent klaar.

Nog één klein dingetje.

Nu moet je alle documenten als as-built en Final opsturen.
Eigenlijk zijn For Final en As-Built hetzelfde. Het verschil zit hem respectievelijk in een text document en een tekening.

Toch kan het voorkomen dat deze twee als twee afzonderlijke zend opties gehanteerd worden.

Als er documenten Fysiek geleverd moeten worden zullen het in elk geval deze documenten zijn. Tegenwoordig is het heel normaal om zowel digitaal als fysiek te leveren. Maar mijn standpunt is dat papier onnodig veel geld kost. En eigenlijk enigszins overbodig, aangezien alles digitaal opgeslagen moet worden.

Het fysiek rondsturen van papieren documenten en tekeningen kost nu eenmaal veel geld, even los van het boskappen plaatje dat door veel mensen wordt aangehaald, zijn er de verzendkosten, verpakkingskosten, manuren die het verzendklaar maken kost en het afval dat het oplevert. Daarnaast zit er altijd tijd tussen versturen en ontvangen, wat het gewoon onhandig maakt.

Als we er vanuit gaan dat er meerdere revisies kunnen zijn van een enkel document, kan je er vanuit gaan dat bovenstaande gewoon meerdere keren per documenten herhaald moet worden. Bij één bedrijf heb ik ze er dan gelukkig van kunnen overtuigen dat het printen van een enkel document goedkoper was dan honderden documenten wekelijks heen en weer te sturen tussen China en Nederland.

Binnen Nederland zijn de kosten nog te overzien, maar stel dat jij in Nederland zit en je bouwt bij, of vervoerd iets voor een bedrijf dat in China, India, Zuid-Amerika of waar dan ook zit?

© 2014 - 2024 Documents Under Control
Webdesign by: WWW.KOS4U2.NL
Terug naar de inhoud