Voor Commentaar - Documents Under Control

Ga naar de inhoud
DOCUMENTS UNDER CONTROL
Lees hier hoe documenten beheer u het leven makkelijker kan maken.

VOOR COMMENTAAR
Gepubliceerd op 30/03/2016

Voor commentaar spreekt eigenlijk voor zich. Het is een tussenstap tussen het design gedeelte en de vraag om een akkoord. Vaak betekent het dat er een probleem is in het design, of dat er nog iets niet helemaal duidelijk is. Voordat je het voor akkoord stuurt is het dan verstandiger om eerst meer feedback te vragen.

Het bijzondere van deze stap is dat het de revisie van je document niet verhoogd met 1. Met name met een DMS kan het niet mogelijk zijn om een revisie 'aan' te houden. Dat is dan vaak eerder een programmeer probleem, dan een organisatorisch probleem.

Voor commentaar vervangt eigenlijk de 'rond de tafel zitten' sessie. Om te voorkomen dat er grote afstanden afgelegd moeten worden kan het soms goedkoper zijn om For Comments documenten uit te sturen. Ook kan het voorkomen dat mensen op de constructie plaats een vraag hebben voor iemand op kantoor.

Comment Sheets
Om het revisie probleem op te lossen gebruikt men een comment sheet, dat ik onder diverse namen heb langs zien komen. Company Comment sheet, Review sheet of Document review sheet zijn allemaal termen die eigenlijk het zelfde doel voor ogen hebben.

De comments sheets behoren NIET tot het document dat uiteindelijk in het as built pakket zullen zitten. Maar het behoord wel tot de belangrijke documenten die bewaard moeten worden. Immers geven zij aan wie wat besloten heeft, waarom en wanneer.

Zeker als jouw bouwbedrijf in India of China zit zijn dit zeer belangrijke documenten!

Hetzelfde geld voor de volgende reden: For Approval
© 2014 - 2024 Documents Under Control
Webdesign by: WWW.KOS4U2.NL
Terug naar de inhoud