Documents Under Control - Documents Under Control

Ga naar de inhoud

DC-Basics - De Filename

Documents Under Control
Gepubliceerd door in DC-Basics · 6 juli 2016
Tags: Basics
Een filename is niet hetzelfde als  een titel. Een filename vraagt om extra informatie, om de gebruiker  sneller bij het juiste document te brengen. Eigenlijk vraagt een  filename dus om een wat uitgebreidere benadering, omdat er vaak een  'lijst' ontstaat van meerdere files. Hoe langer de lijst, hoe  belangrijker de filenaam wordt.

Het is dus  belangrijk om dit van tevoren te bepalen. Het kan achteraf, maar de kans  bestaat dan dat er al links bestaan in documenten, persoonlijke  favorieten of op de desktop.

De filename is dan  ook een naam die je geeft aan een file op de harde schijf. Als regel  zou je aan kunnen houden dat de titel aangevuld wordt met extra  metadata: 'datum' en 'versie/revisie' en in sommigel gevallen het  document nummer.

Voorbeeld
We keren terug naar:
eerste software acceptatie test van software huppeldepup bedoeld voor de motor aandrijving versie 1

Die titel is:
SAT Motor Aandrijving

Stel de datum is 2016-07-06 (yyyy-mm-dd)

De filename zou dan kunnen worden:
(nummer +) Afkorting Type + date + titel + versie

SAT 2016-07-06 Motor Aandrijving V1

Verschil met een titel
Het  verschil tussen de titel SAT Motor Aandrijving en de filename SAT  2016-07-06 Motor Aandrijving V1 wordt veroorzaakt doordat je bij de  eerste een compleet (voor-)blad hebt waar meer meta data op staat en de  filename slechts een beschrijving geeft van wat het document is.

Om  te voorkomen dat je een document overschrijft moet de filename uniek  zijn. Daarnaast kan je een lijst met documenten in je verkenner op  verschillende manieren sorteren. Terwijl de titel, als het goed is,  slechts op een enkel document staat, dat één of meerdere pagina´s telt.

Mocht je met verschillende versies van een revisie werken zou je nog gebruik kunnen maken van

SAT 2016-07-06 Motor Aandrijving V1 draft
SAT 2016-07-06 Motor Aandrijving V1 review
SAT 2016-07-06 Motor Aandrijving V1 final© 2014 - 2024 Documents Under Control
Webdesign by: WWW.KOS4U2.NL
Terug naar de inhoud