De D.U.C. Manier - Documents Under Control

Ga naar de inhoud
DOCUMENTS UNDER CONTROL
Lees hier hoe documenten beheer u het leven makkelijker kan maken.

De D.U.C. Manier

In de loop der jaren heb ik mij een eigen unieke werkstijl eigen gemaakt. Dit heb ik verkregen door opleiding, cursussen, werkervaring, heel veel lezen en heel veel luisteren naar wat mensen willen. Dit heeft er voor zorgt dat mijn werk zo efficiënt mogelijk benut wordt.

Wat houd dit in?
1. Werk ervaring.
2. Tijdsbesparing
3. Efficiency (= kostenbesparing)
4. Veiligheid
5. Loyaliteit
6. Never ending learning


Werkervaring
Misschien wel de belangrijkste reden om voor mij te kiezen. Ik heb bij veel bedrijven gewerkt. Ik beschik over ervaring in de logistiek, voedsel, energy, liften, Gas & Olie, Renewal en Marine industrie. Van kleine projecten tot miljoenen projecten in EPCI. Ik heb gezien wat werkt en vooral wat niet werkt, daardoor kan ik oplossingen aandragen waardoor iets wel gaat werken.

De vele complimenten die ik in het verleden ontving hebben ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan toeleggen op het nog specifieker leren en lezen (autodidact). Ik verleg mijn werkterrein dan ook steeds meer naar een adviserende functie. Als u document control wilt invoeren kan ik u daar zeker bij helpen.

Tijdsbesparing.
Mijn motto: doe geen dubbel werk. Dit mes snijdt aan twee kanten.
Ik kijk altijd of er al een goede basis is om mee te werken. Implementeren van een nieuwe manier van werken vergt al genoeg energy, ik zorg dus voor bekende aanknopingspunten en probeer kleine dingetjes te veranderen. De botte bijl kan ook, maar het resultaat is vaak verassend genoeg vlak om de hoek.

Ik bespaar ook door bestaande fouten uit het proces te halen. Dit hoeft niet grootscheeps te gebeuren, soms werken afdelingen langs elkaar heen, zonder dit van elkaar te weten. Ook hier kan ik door analyse van het proces een helpende hand bieden.

Ik volg het motto: “check, check, double check”. Heb ik 100% overgenomen van Jacobs, en het werkt. Helemaal foutloos werkt niemand, maar het scheelt heel veel.

Efficiency.
Eigenlijk in het verlengde van regel 1 en 2 is het niet handig als een document op twee plaatsen bijgehouden moet worden. Zeker als je documenten moet beheren! Waar dit mogelijk was wist ik een systeem dusdanig efficiënt te maken dat men het al snel had over een werkend systeem en back-up. Soms kan het gewoon niet anders dan op twee plaatsen (bijvoorbeeld fysiek en digital) bij te houden. Ik ga altijd uit van 1 werkomgeving en 1 back-up.

Neemt niet weg dat ik een sterk voorstander ben van de zienswijze van Prince2.

Veiligheid voorop.
Het klinkt vanzelfsprekend, maar ik ben van mening dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen veiligheid. Ik ben dan ook een sterk voorstander van een veiligheidsmeeting voor beginners. Maar ga alsjeblieft niet doen alsof je het wiel uitgevonden hebt.

Sommige bedrijven eisen een VCA diploma, beperk de veiligheidssessies dan ook tot de bedrijfsomgeving en ga niet alle data in de VCA opleiding opnieuw behandelen. Uitzondering is het opfrissen, maar ik zie vaak genoeg complete hoofdstukken van mijn VCA boek langskomen. En dan weer een voorbeeld?

Naast die vorm van veiligheid werk ik conform de arbeidswetgeving.

Loyaliteit
Mijn werk is vaak eenzaam, maar ik ben wel enorm loyaal tegenover een werkgever en mijn teamgenoten. Ik maak mijn opdracht af, en laat mijn collega niet in de steek. Ik zal wel klagen als ik langere tijd niets te doen heb, want daar kan ik niet goed tegen.

Ik geloof niet in structureel overwerken, maar snap dat het soms nodig is. Ik heb gewerkt bij een bedrijf waar constant gepraat werd. Reden? Omdat er ’s-avonds toch overgewerkt zou worden. Ik werk bij voorbaat dus niet over.

Blijven leren.
Mijn werkterrein is constant onderhevig aan nieuwe inzichten, oplossingen en vereisen daarom een bijna constante leerplicht. Ik zie veel mensen om mij heen met het idee, dat kan ik al. Ik ben juist altijd op zoek naar de beste oplossing. Als dat betekent dat ik iets nieuws moet leren dan is het bij mij niet: 'Zal ik het doen?', maar vooral: 'Wanneer ga ik het doen?'  Ik ben dus altijd aan het leren. En ja, soms heb ik het al geleerd en val ik ook onder de category 'dat kan ik al', en valt het onder mijn motto om nooit iets dubbel te doen.
© 2014 - 2024 Documents Under Control
Webdesign by: WWW.KOS4U2.NL
Terug naar de inhoud