Voor Informatie - Documents Under Control

Ga naar de inhoud
DOCUMENTS UNDER CONTROL
Lees hier hoe documenten beheer u het leven makkelijker kan maken.

VOOR INFORMATIE
Gepubliceerd op 30/03/2016

Voor informatie, of For Information wordt gebruikt om aan te geven dat we geen antwoord terug verwachten. Er hoeft dus niets mee gedaan te worden.

Als meest simpele voorbeeld kun je hierbij denken aan de handleiding van je TV. Je product is klaar en het bedrijf stuurt je de handleiding, omdat je die kwijt bent of, omdat het niet in de oorspronkelijke doos zat.

Bij een bedrijf dat onderling informatie verstuurd voor informatie is de achterliggende reden misschien niet hetzelfde, maar het idee wel.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Handleidingen
  • Documenten die niet zullen veranderen
  • Meet data
  • Rapporten

Uiteraard kan het voorkomen dat er wel commentaar komt, bijvoorbeeld omdat de andere partij het niet eens is met je bevindingen in je rapport. Maar als dat rapport een 'as is' document betreft zal er over het algemeen niets mee gedaan hoeven te worden.

Let op: CC!
Voor Informatie wordt ook gehanteerd bij een CC in de e-mail. Veel mensen in de CC zullen je mail misschien nog snel lezen, maar het bijbehorende document vaak niet lezen. Als er staat 'For Information', zal dit nog minder snel gelezen worden. Ga er dus niet vanuit dat iemand in de CC je document gelezen heeft. Zorg dat er altijd een document controller in de CC staat, dat is de enige persoon/afdeling wiens taak het is om deze te lezen, op te slaan en eventueel door te sturen naar de juiste persoon.

Received for Information
'Received for Information' is uiteraard het tegenovergestelde van zenden, in dit geval heb je het ontvangen en ligt een eventuele vervolgactie bij jou of de geaddresseerde. For Information betekent meestal registreren en archiveren
© 2014 - 2024 Documents Under Control
Webdesign by: WWW.KOS4U2.NL
Terug naar de inhoud